3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Mersin İl Başkanı Salt: Engellilerin yaşamını kolaylaştıran, onlara topluma daha çok katılma imkanı sağlayan çalışmalara önem vermeliyiz


MERSİN (A.A) - AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, engellilerin yaşamını kolaylaştıran, onlara topluma daha çok katılma imkanı sağlayan çalışmalara önem verilmesi gerektiğini bildirdi.
     Salt, yaptığı yazılı açıklamada, engelli vatandaşlara fırsat eşitliği yaratılıp her türlü engel ortadan kaldırıldığında, engellilerin başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağını belirtti.
     Engelli vatandaşlara sahip çıkmanın insanlık görevi olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Salt, şunları kaydetti:
     Unutmamalıyız ki yaşayan her insan bir engelli adayıdır. Bu sebeple engellilerin yaşamını kolaylaştıran, onlara topluma daha çok katılma imkanı sağlayan çalışmalara önem vermeliyiz. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri, sosyal devleti işletmenin ötesinde, tüm kesimleri kucaklama, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla hareket eden hükümetimizin öncelikleri arasında. Kimsesizlerin kimsesi olma iddiası ve umuduyla yola çıkan hükümetimiz göreve geldiği 2002 yılından bu yana, sosyal devlet olmanın birinci şartı olan engellilerimizin önündeki toplumsal engellerin ortadan kaldırılması adına birçok önemli düzenlemeye yer vermiştir. Engelli vatandaşlarımıza uygulanacak olan pozitif ayrımcılığın arttırılması içinse her geçen gün daha ileri adımlar atılmaktadır.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi /
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER