3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar ve Seyhan Belediye Başkanı Öztürk, mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Ünüvar, mesajında, engelli olmanın bazen doğuştan, bazen de sonradan oluşabildiğini, bu noktadan yola çıkarak sağlıklıyım diyen her kişinin aslında bir engelli adayı olduğunu belirtti.
     Yılda bir defa da olsa, sağlıklı insanların empati kurmasını ve engelli kişilere bu empati penceresinden bakmasının gerektiğini bildiren Ünüvar, şunları kaydetti:
     Şu an engelli vatandaşlarımızın her geçen gün imkanları iyileştirilmekte ve hatta teknoloji konusu bile artık her adımında engelli insanların istek ve önerileri çerçevesince ilerlemektedir. AK Parti dönemi, engellilere hizmet alanında altın bir dönem. 10 yıl önce yolda bir kaldırım yapılırken engelli vatandaşlarımız pek hesaba katılmazken, şimdi kaldırımlarda yürüme engelliler için rampalar mecburi tutulmaya başlandı. Kaldırımlarda görme engellilerin rahat ve güven içinde yürümeleri için kabartmalar kullanılıyor. Asansörler gibi bir çok toplu kullanılan alanlarda kabartma yazılar kullanılması standart, hatta mecburi tutulmaya başlandı. Belediyelere toplu taşıma araçları alınırken bile engelli vatandaşlarımız düşünerek araç alımı yapmaktadır.
     Ünüvar, istihdamda bile gün geçtikçe çıkarılan kanunlar ve mevzuatlar sayesinde engellilere öncelikler tanındığına işaret ederek, Bu tip uygulamalar gün geçtikçe artmakta ve artmaya devam edecektir. Bu gibi çalışmalar, engelli vatandaşlarımızın toplumumuza kazandırılması için yapılmaktadır ifadelerini kullandı.
    
     -Seyhan Belediye Başkanı Öztürk-
    
     Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk de, engelliler için söz değil, hizmet ürettiklerini belirtti.
     Hizmet üretirken bundan her kesimin adaletli bir şekilde yararlanmasına öncelik verdiklerini bildiren Öztürk, engellilerin toplumun bir parçası olduğu gerçeğini unutmadan, tüm hizmetlerimizden her kesimin aynı derecede yararlanmalarını sağlayacak düzenlemeler yaptıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER