3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


KARABÜK (A.A) - Türk Büro-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Gülbağ, özürlü vatandaşlara gereken önem ve hassasiyetin gösterilmediğini iddia etti.
     Gülbağ, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, her yıl engelliler günü münasebetiyle engellilerin hatırlanması ve çözüm bekleyen sorunların olduğunun bilinmesinin anlamlı olduğunu söyledi.
     Her kişinin potansiyel bir özürlü adayı olduğunu aktaran Gülbağ, şöyle konuştu:
     Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın istihdamına gereken önem ve hassasiyetin gösterilmiyor. Özel sektör istihdam göstermediği gibi, maalesef kamuda da gerekli istihdam yaratılmadı. Yasa gereği, toplam personelin yüzde 3ü oranında engelli personel istihdam edilmesi şartı olmasına rağmen, kamuda bu sayıya ulaşmak neredeyse hayaldir. Yaklaşık 2 milyon memurun çalıştığı kamuda, yine yaklaşık 60 bin özürlü çalıştırılması gerekirken, bu rakam ancak 9 binler seviyesindedir. Dolayısıyla devletin uymamakta direndiği Anayasa ve yasalara özel sektörün harfiyen uymasını beklemek hayalcilik olur.
     Gülbağ, halen Kamuda çalışan engellilerin acilen çözülmesi gereken sorunlarının olduğunu vurgulayarak, bu soruların çözümü için gerekli adımların en kısa zamanda atılması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER