3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


KARABÜK (A.A) - CHP Karabük İl Başkanı Zeki Karadayı ve yönetim kurulu üyeleri, Karabük Özürlüler Derneğini ziyaret etti.
     Dernek 2. Başkanı Turgay Ulusoy, ziyarette yaptığı konuşmada, kendilerine fırsat verildiğinde her işi başarabileceklerini vurgulayarak, herkesin kendilerine güvenmesi gerektiğini söyledi.
     Ulusoy, 3 Aralık tarihinin engeliler günü olarak kutlandığını anımsatan Ulusoy, şöyle devam etti:
     Ülkemizde 12 milyondan fazla bir nüfus, çeşitli nedenlerden dolayı maalesef özürlüdür. Herkesin bir özürü olabilir. Sorun özürlü olmak değildir. Geçmişten bugüne özürlüler evlerine mahkum edilmiştir. Son zamanlarda özürlülere yönelik olumlu çalışmalar olsa da hala prosedüre takılıyoruz. Dernek olarak düzenlediğimiz gerek kurslar olsun, gerekse geziler ile kaynaşmaya çalışıyoruz. Türkiyede dernekçilik yapmak zor. Özürlü olarak yapmak daha da zor. Biz sadece bir günde hatırlanmak istemiyoruz. Yılın 365 günü, hem devletin hem de toplumun bizim varlığımızın bilincinde olması gerekir.
     İl Başkanı Karadayı da parti olarak her zaman engellilere destek verdiklerinin altını çizerek, bu anlamda öncülük yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER