3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı başladı

3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı başladı -ESRUC Başkanı Prof. Dr. Koçak: ESRUC Konsorsiyumu sayesinde üye üniversiteler arasında ikili ilişkilerimiz gelişiyor. Afganistandan gelen öğretim üyelerinin talepleri üzerine,


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesinin öncülüğünde kurulan Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) tarafından düzenlenen 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı başladı.
     Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlenen toplantıya, Türk üniversitelerinin yanı sıra Pakistan, Başkurdistan, Bangladeş , Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Afganistan, Hindistan, Moğolistan, Malezya, Kazakistan, Macaristan, Yemen, Bosna, Irak, Kırım, Ukrayna ve Arnavutluk üniversitelerinden yaklaşık 100 bilim adamı katıldı.
     ESRUC Başkanı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, programın açılışında yaptığı konuşmada, üç yıl önce kurulan ve 30 ülkeden 200e yakın üyesi olan 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısına 100e yakın bilim insanın katıldığını söyledi.
     Toplantıda çeşitli konuların ele alınacağını belirten Koçak, ESRUC Konsorsiyumu sayesinde üye üniversiteler arasında ikili ilişkilerimiz gelişiyor. Afganistandan gelen öğretim üyelerinin talepleri üzerine, üniversitemizde yüksek lisans ve doktora İngilizce programları başlattık. Hindistandan gelen bir talep doğrultusunda da üniversitemizin öğretim üyeleri, Hindistanda İngilizce eğitimi görüyor dedi.
     ESRUC olarak düzenledikleri toplantılar kapsamında üç kitap yayınladıklarını anlatan Koçak, Bu toplantıdan sonra dördüncü kitabı yayınlayacağız. Bu yayınlar üyeler aracılığıyla bütün dünyaya yayılacak ifadelerini kullandı.
    
     -Vali Öztürk-
    
     Vali Sebahattin Öztürk de Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konvansiyonunun güzel bir örnek oluşturduğunu belirterek, farklı ülkelerden gelen öğretim üyelerini Erzurumda ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.
     Toplantının başarılı geçmesini temenni eden Öztürk, Ülkeler ve üniversiteler arasında oluşturulmuş olan ortak payda, hem geçmişe dair kültürel zenginliklerin ortaya çıkmasını hem de bugünümüze ait bilimsel iletişimin sağlanmasını öngörüyor. Bu konuda çok ciddi başarılara imza atılmış. Binlerce yıllık kültür kenti olan Erzurumda böyle bilimsel faaliyetlerin hem genişliği hem de derinliği bizleri mutlu ediyor diye konuştu.
     Vali Öztürk, söz konusu toplantının, üniversiteler ve ülkeler arasında olan ilişkilerin sıkılaşmasına, derinleşmesine vesile olacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından, İpek Yolu Son Kervan adlı fotoğraf sergisi ile Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezinde üniversitenin 55. kuruluş yılı dolayısıyla hazırlanan halı koleksiyonunun açılışı yapıldı.
     3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı 3 gün sürecek.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber 3. Avrasya İpekyolu Üniversiteleri Toplantısı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER