3. Uluslararası Folklor Festivali

3. Uluslararası Folklor Festivali -Sanatçı Emel Sayın ve İhsan Güvenç konser verdi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Folklor Festivali kapsamında sanatçı Emel Sayın ve İhsan Güvenç konser verdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında Şahinbey Parkında düzenlenen etkinliğe AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
     Havai fişek gösterileri ve palyaçoların çocuklara hoş vakit geçirttiği programda sahne alan Makedonya, Endonezya, Kazakistan, Romanya ve Türkiyeden Diyarbakır Halkoyunları, Gaziantep Folklor Kulübü ve Şahinbey Belediyesi Halkoyunları topluluğu ekipleri, yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi.
     Gösterilerin ardından sahneye çıkan İhsan Güvenç, birbirinden güzel eserler seslendirdi.
     Güvenç, eline aldığı bir Türk bayrağını açarak terörü lanetledi.
     Güvençin ardından sahne alan Emel Sayının da sahne performansıyla seyircilerden tam not aldı. Sevilen eserlerini seslendiren Sayın, Belediye Başkanı Tahmazoğlunu çalışmalarından dolayı kutladı.
     Program sonunda sanatçılara çiçek ve plaket takdim eden Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Dünyanın dört bir yanından gelen folklorcularımız bizim türkülerimiz ve şarkılarımızla oynuyorlar. Amacımız dünyada sevgiyi, barışı ve kardeşliği yaymak, bunu da burada sizlerle birlikte gerçekleştirdiğimizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum dedi.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, bu tür etkinliklerin insanlar arasındaki birliği, kardeşliği ve dostluğu pekiştirdiğini ifade ederek Belediye Başkanı Tahmazoğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Folklor Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER