4+4+4 Eğitim Sistemi

4+4+4 Eğitim Sistemi -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4+4+4 Eğitim Sistemi ile ilgili personeline yönelik seminer verdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 4+4+4 Eğitim Sistemi ile ilgili personeline yönelik seminer düzenledi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Pedagog Ali Çankırılı, her yeniliğin insanda bir tedirginlik oluşturmasının doğal olduğunu belirterek, 4+4+4 Eğitim Sistemine göre 61-66 aylık çocukların ailesinin isteğiyle birinci sınıfa gönderileceğini söyledi.
     Eski sistemden gelen 71-73 aylık çocukların da birinci sınıfta olmasının bir takım sorunları da beraberinde getireceğini dile getiren Çankırılı, bu konudaki sorulara verilen cevapların farklı olmasının bilgi kirliliğine yol açtığını kaydetti.
     Çankırılı, herkesin kendi dalındaki konularda yorum yapması gerektiğini, aksi takdirde yanlış anlaşılmaların ortaya çıkabileceğini vurgulayarak, Bir doktor, psikolog, pedagog kendi alanındaki sorulara cevap bulursa en doğru bilgiler kamuoyuna sunulur dedi.
     Çocuğun güneş yılı yaşı ile gerçek yaşının aynı olamayacağına dikkat çeken Çankırılı, Çocuğun biyolojik yaşı, zeka yaşı, okul öncesi ailede verilen eğitim ile çocuğun gerçek yaşını değerlendirmemiz gerekir diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 4+4+4 Eğitim Sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER