4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi

4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi -GAÜN öğretim üyeleri, askeri personel ve sanayicilerle sergiyi gezdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programında yüksek lisans yapan askeri personel ve sanayicilerle 4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisini gezdi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) destekleriyle, savunma sanayinde kullanılan malzemelerin yerlilik oranını artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte sergilenen ürünler, özelikle makine metal sektöründe faaliyet gösteren potansiyel üreticilerin ve öğretim elemanlarının ilgisini çekti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, ziyaretten son derece memnun kaldıklarını belirtti. Dereli, şunları kaydetti:
     GAÜN olarak burada sergilenen ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) envanterinde bulunan bazı parçaların üretimini rahatlıkla karşılayabileceğimizi ilgililere ilettik. Başlangıç olarak, yerlileştirme son derece doğru bir strateji. Ancak, artık teknolojiyi takip etmekten vazgeçip, teknolojinin bizi takip etmesini de sağlamak zorundayız. İleri teknolojiyi üretmekten başka çaremiz yok. Umarım en kısa zamanda kendi ürettiğimiz ileri teknolojili ürünleri sergileyebiliriz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 4. TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER