50 ilde 50 kütüphane projesi

50 ilde 50 kütüphane projesi -Proje kapsamında Edirnede bir ilköğretim okuluna kurulan kütüphane törenle açıldı


EDİRNE (A.A) - Edirnede Citibank ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğinde yürütülen 50 ilde 50 kütüphane projesi kapsamında Edirne Mimar Sinan Ortaokuluna kurulan kütüphane törenle açıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, törende yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan kütüphanenin öğrencilerin eğitim düzeyini dahada yükselteceğini söyledi.
     Proje sayesinde, dezavantajlı öğrencilerin toplumla uyumlu ve kültürlü bireyler olarak yetişeceğini belirten Özcan, Vakfın sosyal sorumluluk projelerinin son derece faydalı olduğunu görüyoruz. Çok şık, nezih, kitaplarıyla birlikte oluşturulan kütüphanemiz oldu. Desteklerinden dolayı TOÇEV yöneticilerine teşekkür ediyorum dedi.
    
     -En çok kitap okuyan öğrenciye hediye-
    
     TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal da büyük firmaların sosyal sorumluluk projelerinde proje ortağı olarak yer aldıklarını hatırlattı.
     Edirneye bir kütüphane kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gürdal, 50 ilde 50 kütüphane sloganıyla yola çıktık. Biz saha çalışmalarında gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Çok güzel bir proje inşallah devamı gelir diye konuştu.
     Gürdal, 600 Türk ve dünya klasiği eserin yer aldığı kütüphaneden yıl sonuna kadar en çok kitap okuyan üç öğrenciye çeşitli hediyeler vererek okuma oranını artırmayı amaçladıklarını belirtti.
     Özcan ve Gürdalın kurdele keserek yaptıkları açılışın ardından kütüphaneyi gezen öğrenciler, seçtikleri kitapları okumaya başladı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 50 ilde 50 kütüphane projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER