7den 70e Hizmetten Hizmete projesi sertifika

7den 70e Hizmetten Hizmete projesi sertifika töreni (Fotoğraf)


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak İl Özel İdaresinin 7den 70e Hizmetten Hizmete projesi kapsamında açılan mesleki eğitim kurslarını bitiren 50 kadın kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Zonguldak Valisi Erol Akyıldız, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin, sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilere önemli derecede etki eden bir gelişim süreci yaşandığını söyledi.
     Yaşanan bu değişimlere bölge halkının kayıtsız kalmasının mümkün olmadığını dile getiren Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Ekonomiden sağlığa, eğitimden çevreye kadar yapılan her türlü çalışma ve hizmetler daha iyi bir yaşama kovuşmak için atılan adımlardır. Bu adımlar zamanla koşmamıza da yardımcı olacaktır. Sosyal hayatımızın içinde çalışan ve üreten herkese ihtiyacımız vardır. Ortak paydalarımız konusunda kadın ve erkek bireylerin çalışması zaruri bir ihtiyaçtır. Bu bağlamda özellikle çalışma hayatında kadınlara daha çok imkan ve fırsatlar tanınması gerektiği inancındayım. Kadınların çalışma hayatındaki önemini bir kat daha iyi anlamış oluruz. Bu anlamda çalışan ve üreten kadına daha çok destek verilmelidir.
     BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel de, yapılan projelere 3 milyon ayrılan ödenek ayrıldığını belirterek, Bu projemizin dışında 3 ilimizde Bartın, Zonguldak ve Karabük illerimizde sosyal amaçlı projelerimiz yürütülmektedir. Özellikle engellilere istihdam arttırıcı eğitim ile kırsalda yaşayan kadınlarımıza eğitim verilmek amacıyla hazırlanmış program başarıyla yürütülmektedir. Yapılan bütün projelerimiz, Şubat 2013te tamamlanmış olacaktır dedi.
     Konuşmalarının ardından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2011 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Programı kapsamında desteklenen 7den 70e Hizmetten Hizmete projesi kapsamında açılanÇocuk Bakım ve Hasta ve Yaşlı Refakatçisi kurslarını bitiren 50 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 7den 70e Hizmetten Hizmete projesi sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER