7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumunun ardından

7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumunun ardından -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hem Türkiyeyi hem de Gaziantepi tanıtmanın gururunu yaşadı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu sayesinde hem Türkiyeyi hem de Gaziantepi tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, TRT Ankara Radyosunun programına telefonla bağlanan Güzelbey, forumu değerlendirdi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hem Türkiyeyi hem de Gaziantepi tanıtmanın gururunu yaşadı değerlendirmesinde bulunan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Doğudan gelip Türkiye üzerinden batı ülkelerine giden İpekyolu ticaretin önemini kaybetmiş gibi gözüküyordu. Bu forum çerçevesinde buluşan belediye başkanları İpekyolu ticaretini yeniden canlandırmak için bir araya geldiler. Bugüne kadar yapılan toplantılar önemini koruyarak devam ediyor. Hedefimiz alınan kararları uygulamaya koymak. Her yıl bir konu belirleyip o konu üzerinden çalışmalar yapacağız.
     Güzelbey, forumun bu yıl ki konusunun eğitim olduğunu ve programda öğrenci mübadeleleri üzerinde karar aldıklarını belirtti. Programda üniversiteler arasındaki öğretim görevlisi mübadelesi için bir karar çıkardıklarını dile getiren Güzelbey, şöyle devam etti:
     Hong Kong Valisi yaptığı bir sunumda e-ticaret konusunda çalışma yapılması istedi. E-ticarette Hong Kongun çok başarılı olduğunu gördük. Türkiyenin de e-ticaretten aldığı payın sadece yüzde 1 olduğunu öğrendik. Oysa artık bugün dünyada ticaretin de konsepti değişti, elektronik ortama taşındı. İşte biz bunlarla ilgili ciddi anlamda çabalar gösterdik. Bizi en çok mutlu eden beklentimizin çok üstünde bir yabancı katılımın olmasıydı.
     Güzelbey, en büyük mutluluğundan birinin Gaziantepe gelen yabancı konukların Zeugma Mozaik Müzesini görmesi olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 7. İpekyolu Belediye Başkanları Forumunun ardından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER