7. Üsküdar Sempozyumu

7. Üsküdar Sempozyumu -İlçenin 660 yıllık kültür birikimine ışık tutmayı amaçlayan sempozyum, 2-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek


İSTANBUL (A.A) - 7. Üsküdar Sempozyumu, 2-4 Kasım tarihlerinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek.
     Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ulusal ölçekte gerçekleştirilecek sempozyumun konusu 1352den Bugüne Şehir olarak belirlendi.
     Sempozyumla, İstanbulun fethinden bir asır önce Türk yerleşiminin görüldüğü, Türk kültürünün kök salmaya başladığı Üsküdarın 660 yıllık kültür birikimine ışık tutulması hedefleniyor.
     Bu doğrultuda, sempozyumda önce kavramsal olarak Türk-İslam medeniyetinde şehircilik incelenecek, daha sonra da yerel bir perspektifle 1352den Bugüne Şehir temasıyla Üsküdar ele alınacak. Bu çerçevede, ilçenin tarih, edebiyat, mimari, sanat gibi maddi ve manevi kültür birikimleri, asırlar içerisinde gerçekleşen sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi değişimleri dün-bugün-yarın bütünlüğü içerisinde ve disiplinler arası bir anlayışla tartışılacak.
     Çeşitli üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan 28 kişilik bilim kurulu üyelerinin katılacağı sempozyumda, Üsküdarı geleceğe taşımak adına yapılmış, yapılmakta olan ve yapılacak çalışmalar kamuoyuyla paylaşılacak.
     19. ve 20. Yüzyıl Haritalarında Üsküdar Sergisi ve Hanım Sultanların Ebedi Nakışları Sergisinin görülebileceği sempozyum kapsamında, Mavera Türk Müziği Topluluğu da konser verecek.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 7. Üsküdar Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER