74 yaşında gazetesinin her şeyi

74 yaşında gazetesinin her şeyi -Siverekte yayın yapan İrfan Gazetesinin imtiyaz sahibi Mehmet Güyüç, muhabirlik başta olmak üzere her aşamasında çalıştığı gazetesinin son günlerde dağıtımını da yapmaya başladı -Güyüç: Zo


ŞANLIURFA (A.A) - Şükrü Dolaş - Siverek ilçesinde yayın yapan İrfan Gazetesinin imtiyaz sahibi Mehmet Güyüç (74), muhabirlik ve baskı gibi her aşamasında çalıştığı gazetesinin son günlerde dağıtımını da yapmaya başladı.
     Cumhuriyet tarihinin Anadoludaki en eski gazeteleri arasında yer alan, 1923 yılında kurulan İrfan Gazetesi, Siverek ilçesinde günlük yayın hayatını sürdürüyor.
     57 yıldır gazetede çalışan Mehmet Güyüç, gazetede muhabirlik, dizgici ile köşe yazarlığı yaptığını, son 10 yılda da imtiyaz sahibi olarak gazetedeki çalışmalarına devam ettiğini anlattı.
     Gazeteye girdiği ilk günkü heyecanıyla çalışmasını sürdürdüğünü ifade eden Güyüç, şu anda da muhabirleri yapılabilecek haberlere ilişkin yönlendirdiğini daha sonra ise haberlerin redaktesini yaptığını, zaman zaman da kendisinin de bazı gelişmeleri haberleştirdiğini dile getirdi.
     Dağıtıcı sıkıntısı nedeniyle son günlerde kurumlara ve bazı abonelerine gazeteyi kendisinin ulaştırdığını belirten Mehmet Usta, şunları kaydetti:
     Gazetemizi daha çok öğrencilerin yardımıyla okurlara ulaştırıyordum. Ancak öğrencilerin derslerinin yoğunlaşmaya başlamasıyla birlikte, dağıtıcı da bulamayınca gazeteyi kendim dağıtmaya başladım. Gazeteleri dağıtırken gözlerim iyi görmediğinden zorluk çekiyorum ama okurlara hizmet ettiğim için mutluyum.
     Söz konusu gazeteye Mustafa Kemal Atatürkün baskı makinesi hediye ederek maddi yardımda bulunduğunu da hatırlatan Güyüç, günlük 500 tirajı bulunan gazetesinin 100ncü yaş günününü görmeyi çok istediğini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber 74 yaşında gazetesinin her şeyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER