8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül: Kadınlarımıza eğitimde, sağlıkta, iş hayatında, bilim ve sanatta, sporda, toplumun tüm alanlarında destek veriyor ve bu alanlarda önemli adım


KOCAELİ (A.A) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, Kadınlarımıza eğitimde, sağlıkta, iş hayatında, bilim ve sanatta, sporda, toplumun tüm alanlarında destek veriyor ve bu alanlarda önemli adımlar atıyoruz dedi.
     Gönül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sosyal ve ekonomik statüsü ne olursa olsun, her düzeydeki kadınların, sürekli gelişen bir bilinçle toplumdaki konumlarını sorguladığını, sorunlarını ve bunların çözüm talebini her geçen gün daha yüksek sesle dile getirdiğini söyledi.
     Açıklamada, Bu sesi duyduğumuz için, kadınlarımıza eğitimde, sağlıkta, iş hayatında, bilim ve sanatta, sporda yani kısaca toplumun tüm alanlarında destek vermekte ve bu alanlarda önemli adımlar atmaktayız diyen Gönül, şunları kaydetti:
     Kadının mutlu olmadığı hiçbir toplum mutlu olamaz, refah içinde olamaz. Ülkemiz son 10 yıldır önemli bir değişim yaşamakta olup, değişim süreci hızlanarak devam edecektir. Ülkemizin daha iyi yarınlara ulaşmasının anahtarının kadınlarımız olduğunu, mutlu toplumun mutlu aileden geçtiğini belirtmek isterim. Mutlu yarınlarımız için siz değerli kadınlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Öncelikli hedefiniz, sahip olduğunuz haklarının bilincine sahip olmak ve haklarınızı en ileri düzeyde kullanmak olmalıdır.
     Kadın sorununun ele alınırken, kadın ve erkek arasında cepheleşmeye yol açan yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini belirten Gönül, eşitliğin, insanların kadın veya erkek olmalarıyla değil, insan olmalarıyla ilgili olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER