8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı

8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı -Kars Belediye Başkanı Bozkuş: Aşıklar Bayramına olan ilgi, Kars halkının aşıklık geleneği ve sanata ilgisinin ispatıdır


KARS (A.A) - Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Aşıklar Bayramına olan ilgi, Kars halkının aşıklık geleneği ve sanata ilgisinin ispatıdır dedi.
     Bozkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış ayı olmasına rağmen, aşıklar bayramına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, aşıklık geleneğinin uzun kış gecelerinde işlendiğini bildiklerini ifade etti.
     Sarıkamış ve Selim ilçelerinde de aşıkların sahne aldığına değinen Bozkuş, Her 2 ilçede de aynı ilgiyi gördüler. Sebebi yine bu sanatın kışın icra edilmesi. Bundan dolayı da salonumuz dolu dedi.
     Aşıklar Bayramının Karsta geleneksel hale geldiğini dile getiren Bozkuş, Aşıklar Bayramına olan ilgi, Kars halkının aşıklık geleneği ve sanata ilgisinin ispatıdır. Kısmet olursa seneye yeni idari binamız faaliyete geçecek. Orada 350 kişilik çok amaçlı salonumuz var. Yemekhanemiz ve misafirhanemiz var. Dolayısıyla aşıklarımız orada bu şekilde bayramlarını icra ederken diğer taraftan her türlü ihtiyaçlarını orada giderecekler diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER