9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü


NİĞDE (A.A) - Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla, vatandaşları sigaranın zararları konusunda uyardı.
     Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sigaranın sadece içene değil aynı ortamda bulunan insanlara da büyük zarar verdiği belirtildi.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Sigara, aktif olarak içici olmadığı halde sigara içilen ortamda bulunan ve aktif olarak içici olan insanlarda kronik hastalıklara ve ölümlere neden olmaktadır. Bu sebeple Dünya Sağlık Örgütü düzenli olarak günde bir sigara dahi içilmesini bağımlılık olarak tarif etmiştir. Yüksek oranda zararlı etkilere sahip olan sigara bağımlılığını önleme ve insan sağlığını koruma adına dünya ve ülke genelinde pek çok eğitim çalışması ve yasal düzenlemeler yapılmaktadır.
     Halkın bilinçlendirilmesi amacıyla kent merkezi başta olmak üzere ilçe ve köylerde de çalışmalar yapıldığının kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Denetim ekiplerimiz tarafından ilimizin her bölgesinde denetimler yapılmakta, köylerde, okullarda, cezaevlerinde eğitimler vermektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı KETEM bünyesinde bulunan sigara bırakma polikliniğimizde de müracaat eden vatandaşlarımıza desteğimiz sürmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayarak her konuda bilgi alabilirler. Tüm bu çalışmaların amacı, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. Sigara içerek sadece kendinize değil, sevdiklerinize de zarar verdiğinizi unutmayın. Çocukların yanında sigara içilmesi aynı zamanda anne ve babasını model alan çocuklarda sonraki yıllarda sigara içme alışkanlığının gelişmesini kolaylaştırır.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER