Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -Bir toplumun en değerli varlıklarından birisi yaşatılan kültür değerleridir


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bir toplumun en değerli varlıklarından birisi de yaşatılan kültür değerleridir dedi.
     Başkan Akkaya, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımlandığı mesajda, zengin bir kültüre sahip olan Türk milletinin bu değerlerini koruyarak ve bozulmadan gelecek nesillere aktaran ender milletlerden birisi olduğunu ifade etti.
     Türk sosyal ve ekonomik hayatının gelişmesinde Ahilik teşkilatının önemli bir yeri olduğunu belirten Akkaya, Ahilik teşkilatının Türkler tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir gelenek olduğun kaydetti.
     Bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmanın kendilerine düşen en önemli görevlerden biri olduğunu belirten Akkaya, şunları kaydetti:
     Çalışma hayatımızın düzenleyicisi olan Ahi Evran-ı Veli, Ahilik teşkilatını akıl, ahlak, bilim ve çalışma prensipleri üzerine oturtarak, sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışma kuralları içerisinde yoğurup, Türk milletine has bir kültür hazinesi haline getirmiştir. Ahi Evran-ı Velinin Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının hem ekonomik gelişmemiz açısından hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. Esnafların, tüccarların Ahilik Haftasını kutlar, çalışma hayatlarında başarılar diler, hayırlı kazançlar temenni ederim.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER