Ahilik Kültürü Haftası

Ahilik Kültürü Haftası -Tosya Kaymakamı Türköz: -Ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızda önemli bir yeri vardır


KASTAMONU (A.A) - Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızda önemli bir yerinin olduğunu bildirdi.
     Türköz, Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, milli kimliğimizi oluşturan değerlerden biri olan ve Anadoluda bin yıldan beri varlığını sürdüren Ahiliğin asıl amacının, toplumsal dayanışmayı ortaya çıkarmak ve bu anlayışla meslek erbapları yetiştirmek olduğunu belirtti.
     Ahiliğin sevgi, hoşgörü, çalışkanlık, yardımseverlik, dürüstlük ve tok gözlülük anlayışıyla, esnaf ve sanatkarlar arasında kurulduğunu aktaran Türköz, şunları kaydetti:
     Ahilik, bu değerlerin yaşatılmasında ve yaygınlaştırılmasında büyük bir önem arz ettiği gibi, günümüzün meslek birliklerine, sendikalarına, esnaf odalarına da öncülük etmiştir. Bu açıdan Ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatımızda önemli bir yeri ve önemi vardır. Ahilik sözde değil, özde bir olabilmektir. Hepimiz böyle bir birlikteliği inşa etmenin gayretinde olmalıyız. İş ve ticaret hayatımızı bu anlayışla yeniden gözden geçirmeli ve bu özgün yapıyı yarınlara aktarmanın isteğini ve azmini taşımalıyız.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Ahilik Kültürü Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER