Aile Danışmanlığı Akademisi kapılarını açmaya hazırlanıyor

Aile Danışmanlığı Akademisi kapılarını açmaya hazırlanıyor


BURSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Orhangazi ve Fatih Üniversiteleri Aile Danışmanlığı Akademisi protokolü için bir araya geldi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, akademinin eğitim programı hazırlıkları kapsamında Orhangazi Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi ile bir protokol imzaladı. 450 saatlik yoğun bir eğitimin verileceği akademiye psikoloji, sosyoloji, rehberlik ve danışmanlık ile tıp fakültesi mezunları başvuruda bulunabilecek. 20 Nisanda derslerin başlayacağı akademiden mezun olan uzmanlar, kendi danışmanlık bürolarını açma hakkına da sahip olacak.
     Özkul, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, geleneksel Türk İslam kültürüne uygun aile yapısının dış etkenlerle değişime uğradığını söyledi. Bu anlamda geleceğe dair sağlam temeller atılabilmesi için aile yapısının korunması gerektiğini anımsatarak, 2013 yılının aile yılı ilan edildiğini belirtti.
     Orhangazi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Göksel Acar ise akademi programını bitiren uzmanların kendi danışma merkezlerini açabileceklerini kaydetti.
     Fatih Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Halil Zaim de Güzel insanlar güzel ailelerde yetişir. Toplumun güzelleşmesi aileden başlar dedi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER