Aile Hekimliği Çalıştayı

Aile Hekimliği Çalıştayı -Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci: -Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hemşire ve ebelere eleman denilmesine karşıyız. Aile sağlığı elemanı ifadesi son derece incitici (Fotoğraflı-


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Kamu-Sene bağlı Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci, Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hemşire ve ebelere eleman denilmesine karşıyız. Aile sağlığı elemanı ifadesi son derece incitici dedi.
     Kahveci, sendika tarafından Afyonkarahisarda bir otelde düzenlenen Aile Hekimliği Çalıştayında, aile hekimliği uygulamasının Türkiyede tam anlamıyla 2010 yılının Aralık ayında yaşama geçirildiğini bildirdi.
     Çalıştayın bu uygulamayla ilgili sıkıntıları değerlendirmek amacıyla organize edildiğini belirten Kahveci, sendikaların hep ücret ve sosyal haklarla ilgili gündeme geldiğini söyledi.
     Kahveci, sendikaların ülke sorunlarına kayıtsız kalmaması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Hastanelerin birleştirilmesi bana göre doğru bir uygulama. SSKlı kişi devlet hastanesine, Emekli Sandığındaki de SSK hastanesine gidemezdi. Bunların ortadan kaldırılması, tek düzen olması olumlu bir gelişme. Genel Sağlık Sigortası ve performansa dayalı döner sermaye sistemlerine geçildi, ama maalesef çalışanları memnun etmedi. Çalışanlar, performansa dayalı döner sermaye sisteminden ciddi anlamda dertli. Bu sistem artık çalışma barışına katkı sağlamıyor ve değişmeli.
    
     -Aile hekimlerinin görevleri-
    
     Aile hekiminin ne iş yaptığının tam olarak belirlenmediğini savunan Kahveci, tespitlerine göre aile hekiminin 200 görevi bulunduğunu anlattı.
     Bu görevleri yerine getirebilmesi için aile hekimlerinin süper kahraman olması gerektiğini ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:
     Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hemşire ve ebelere eleman denilmesine karşıyız. Aile sağlığı elemanı ifadesi son derece incitici. Bu yüzden aile sağlığı merkezi çalışanı ifadesinin konulmasını istiyoruz. Eleman sözcüğünü bir türlü düzelttiremedik. İsim bulmak bu kadar mı zor- Aile sağlığı çalışanı ya da aile sağlığı hemşiresi, aile sağlığı ebesi diyebiliriz. Ya da hiçbir şey demeyelim. Bırakın mevcut unvanlarıyla devam etsinler. Adı hemşire ise hemşire, ebe ise ebe olsun. Çalışan arkadaşımız eleman tanımlamasını kabullenemedi. Bunun değişmesi lazım.
     Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal da çalıştayın başarılı geçmesini temenni etti.
     Daha sonra, çalıştay kapsamında aile hekimliği uygulamasıyla ilgili sunumlar yapıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Sedat Gök
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Aile Hekimliği Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER