Ailede Şiddetin Önlenmesi projesi

Ailede Şiddetin Önlenmesi projesi


SİNOP (A.A) - Avrupa Birliği Hayat ve Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan ve proje ortakları arasında Romanya, Almanya ve Türkiyenin bulunduğu Ailede Şiddetin Önlenmesi projesi kapsamında Sinopa gelen grubun kentten ayrıldığı bildirildi.
     Sinop İmam Hatipler Derneğinin (SİMDER) Romanya ve Almanyadaki bazı sivil toplum örgütleriyle ortak yürüttüğü ve Ailede Şiddetin Önlenmesi (Networks Against Domestic Violence) konulu AB projesinin 3. ayağı Sinopta gerçekleştirildi.
     Proje kapsamında SİMDERin ev sahipliğinde Sinopa gelen 40 kişilik grup, 3 gün süren seminerin ardından kentten ayrıldı.
     Proje ortaklarından Sinop İmam Hatipler Derneğinin (SİMDER) Kurucu Başkanı Yüksel Sandalcı, AB ortaklarıyla birlikte Sinopta gerçekleştirdikleri Ailede Şiddetin Önlenmesine yönelik proje çalışmasına, birbiriyle iletişim içinde olan meslek gurubunda çalışan psikolog, doktor, polis, avukatın yanı sıra gönüllüler ve ilgili olabilecek birimlerden 40 kişinin katıldığını söyledi.
     Üç gün süren program süresince Türkiyede aile içi şiddetin önlenmesine yönelik mekanizmanın nasıl çalıştığı, şiddet gören ailelerin nasıl ve nerelere başvurduğu, kadın sığınma evlerinin durumunu kimlerin takip ettiği ve bu tür çalışmaların 3 ülkede nasıl işlendiği konularında bilgi alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.
     Proje içeriğinde kadınlara, engellilere, çocuklara yönelik Aile içi şiddet konusunu içeren araştırmalar sonucunda konuyla ilgili raporlar hazırlanacağı, kampanyalar başlatılarak projenin olumlu yanlarının hayata geçirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Ailede Şiddetin Önlenmesi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER