Akigolardan süper başlangıç

Akigolardan süper başlangıç -Süper Ligdeki ilk maçından 3 puanla ayrılan Akhisar Belediyesporda, bu maçta forma giyen 14 oyuncudan 12si geçen sezonu 1. Ligde tamamlayan futbolculardan oluştu -İlk 11de 7 eski oyuncusuna


MANİSA (A.A) - Spor Toto Süper Ligde ilk kez mücadele eden Akhisar Belediyespor, deplasmanda Eskişehirsporu 1-0 yenerek, sezona 3 puanla başladı.
     Süper Lig tarihindeki 68. takım olarak ilk maçında deplasmanda Eskişehirspora karşı mücadele eden teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Akhisar Belediyespor, ligdeki ilk galibiyetini, Güray Vuralın uzatma bölümünde attığı tek golle aldı.
     Birinci Ligde geçen sezonu şampiyon tamamlayan Akigolar, sezon başında geçen yılki kadrosunu korumayı tercih etti. Eskişehirspor karşısına 29 yaş ortalamasıyla çıkan Akhisar Belediyesporda, ilk 11deki Çağdaş Atan, Emin Aladağ, Bikoko ve Bruno dışındaki isimler geçen seneki şampiyon kadroda yer alan oyuncular oldu.
     Ege temsilcisinde dünkü müsabakada şans bulan 14 oyuncudan sadece Çağdaş Atan ile Bruno geçen sezon Süper Ligde mücadele ederken diğer oyuncular ise geçen sezonu 1. Ligde tamamlayan futbolculardan oluştu.
     Akhisar Belediyesporda dün akşam forma giyen oyunculardan Sertan Vardar, Bikoko ile Mustafa Aşan ilk kez Süper Ligde mücadele etti.
    
     -Gol Güray Vuraldan-
    
     Futbola Eskişehirspor altyapısında başladıktan sonra İstanbuldaki Selimiye kulübüne geçen 24 yaşındaki Güray Vural, Süper Ligdeki 56. maçında 5. gole ulaştı. Genç oyuncu daha önce Denizlispor formasıyla 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında 4 gol attı.
     Sezon başında Denizlispordan transfer edilen Güray, dünkü müsabakanın 68. dakikasında Emrah Erenin yerine oyuna girdi.
    
     -Sertan Vardar kaldığı yerden-
    
     Akhisar Belediyesporun lig tarihindeki ilk golünün asistini yapan Sertan Vardar da geçen sezonki başarılı grafiğini sezonun ilk maçında da sürdürdü.
     Süper Ligde ilk kez forma giyen tecrübeli oyuncu, yaptığı asistle takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.
    
     -İlk sarı kart Mustafa Aşanın-
    
     Oyuna sonradan dahil olan ve takımının golü öncesinde başlattığı atakla dikkati çeken Mustafa Aşan, aynı zamanda Akhisar Belediyesporda sarı kart gören ilk isim oldu. Mustafa Aşanın ardından Bruno ile Ahmet Cebe de sarı kartla cezalandırıldı.
    
     -İstatistiklerde Eskişehirspor üstünlüğü-
    
     Yayıncı kuruluşun verilerine göre, tüm maç boyunca yüzde 31lik topa sahip olma oranına sahip Akhisar Belediyesporun rakibi Eskişehirsporda bu oran yüzde 69 oldu. Akhisar Belediyesporun toplam 6 şutundan sadece 1i kaleyi bulurken, Eskişehirsporlu futbolcular 16 şutun 3ünde kaleyi buldu.
     Eskişehirsporun 8 korner atışı yaptığı maçta, Akhisar Belediyespor ise sadece 1 kez köşe vuruşu kullandı. Maç içinde 173 isabetli pas yapan Akhisar Belediyesporlu futbolcular 55 isabetsiz pas yaparken, Eskişehirsporda bu rakam 432ye 78 oldu.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Akigolardan süper başlangıç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER