Anadoludan Balkanlara Alevilik ve Bektaşilik İnanç

Anadoludan Balkanlara Alevilik ve Bektaşilik İnanç ve Kültür Anlayışı paneli


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesinin düzenlediği Büyük Balkan Buluşması etkinliği kapsamında Cem Vakfı Yalova Şubesi tarafından Anadoludan Balkanlara Alevilik ve Bektaşilik İnanç ve Kültür Anlayışı Paneli düzenlendi.
     Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Cem Vakfı Yalova Şube Başkanı Sinan Giray, Halen yapmış olduğumuz toplantılarda Alevilik ve Bektaşilik inancında insanlarımızın yeterli bilgiye sahip olmadığını, bazı kötü niyetli insanların bilinçsiz şekilde, kafalarını doldurduklarını görüyoruz. Biz insanların yanlış düşüncelerini ortadan kaldırmak istiyoruz diye konuştu.
     Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise Aleviliği Çaldırandan mı, Balkanlarda mı okuyacağız- Biz Aleviliği Balkanlardan okursak barışa hizmet ederiz diye konuştu.
     Yalova Valisi Esengül Civelek ise panelin verimli geçmesi dileğinde bulunarak, Bizler Alevisi, Sünnisiyle 1000 yıldır barış, sevgi, hoşgörü, birlik, kardeşlik, dostluk kaynaşma ve dayanışma içerisinde yaşıyoruz dedi.
     Konuşmaların ardından Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Doğan Bermekin moderatörlüğün de, Yrd.Doç.Dr.Rıza Yıldırım, Dr.Nevin Gramatikova ve Araştırmacı-Yazar Cemal Canpolatın konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleştirildi.
    
     Muhabir : Erhan Erdoğan/Tarık Üzgün
     Yayıncı : Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Anadoludan Balkanlara Alevilik ve Bektaşilik İnanç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER