Arap Baharı ve Türkiye

Arap Baharı ve Türkiye-İran ilişkilerinin Ortadoğuya etkileri


KAYSERİ (A.A) - Melikşah Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından Arap Baharı ve Türkiye-İran ilişkilerinin Ortadoğuya etkileri konulu söyleşi gerçekleştirildi.
     Melikşah Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, söyleşiye Todays Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş konuşmacı olarak katıldı.
     Ortadoğuda yaşanan Arap Baharının Türkiyede 2002 yılından itibaren Türk Baharı şeklinde halen yaşandığını belirten Keneş, Türkiyede 2002 yılında AK Partinin güçlü bir şekilde iktidara gelmesi ile bugünkü Ortadoğuda olduğu gibi hızlı bir şekilde olmayıp yavaş bir şekilde bir Türk Baharı yaşanmaktadır dedi.
     Keneş, son dönemde Türkiyeye konuşlandırılması düşünülen Patriot füzeleri hakkında İranın tehditkar açıklamalarına karşılık Türkiyenin İranın açık bir şekilde geliştirdiği ve haklı bir şekilde eleştirilmesi gereken nükleer çalışmalarına aynı karşılığı vermediğini ifade etti.
     Söyleşinin sonunda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doçent Dr. Abdullah Yuvacı Bülent Keneşe plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Arap Baharı ve Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER