Atam Şehri Payitaht Toprağım fotoğraf sergisi

Atam Şehri Payitaht Toprağım fotoğraf sergisi -Fotoğraf sanatçısı Serdar Akyayın Edirneyi konu alan panoramik fotoğraflarından oluşan sergi, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Fotoğraf sanatçıSerdar Akyayın Edirneyi konu alan panoramik fotoğraflarından oluşan Atam Şehri Payitaht Toprağım sergisi, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
     Edirne Valisi Hasan Duruer, Devecihan Kültür Merkezinde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sakaryanın Geyve ilçesinde yaşayan Akyayın memleket özlemiyle çektiği fotoğrafların çok farklı ve özel kareler olduğunu söyledi.
     Sanatçı olmanın mutlaka farklılık gerektirdiğini ifade eden Duruer, Sanatçımız belki memleket hasretinden, belki dışarıda olmasından Edirneyi çok farklı görmüş. Fotoğraflardan ilk gördüğümde çok etkilendim. Edirnenin güzelliklerini ortaya çıkaran bir sergi olmuş. Ayrıca, şehir tam anlamıyla bir şehirse orada gerçekten kültür, sanat ve sanatçılar vardır. Edirnede tarihi ve kültürü gereği sanata çok yakın bir şehirdir diye konuştu.
     Akyay ise 50 fotoğraftan oluşan sergisini 3,5 yıllık çalışma sonucu oluşturduğunu anlattı.
     Edirnenin köklü bir tarihi barındırdığını anlatan Akyay, Kökenleri bu topraklara bağlı olan bir ailenin ferdiyim. Herkesin günde birkaç sefer önünden geçtiği yerlere kendi açımdan fotoğraflarla baktım. Sergi, 180 derecelik açıyla çekilmiş panoramik fotoğraflardan oluşuyor şeklinde konuştu.
     Açılışın ardından Vali Duruer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Akyay ve sanatseverler sergiyi gezdi.
     Sergi, 13 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Atam Şehri Payitaht Toprağım fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER