Avukatlar İçin Yargı ve Temel Haklar

Avukatlar İçin Yargı ve Temel Haklar semineri


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Avrupa Birliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen Avukatlar İçin Yargı ve Temel Haklar semineri başladı.
     Valilik basın bürosundan yapılana açıklamaya göre, Hilton Garden Inn Otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Celalettin Güvenç,yargının en önemli unsurlarından birinin savunma hakkı olduğunu belirtti.
     Türkiyede hukuk fakültelerinin yanı sıra barolarla da işbirliği yapılarak avukatların mesleki gelişiminin sağladığını aktaran Güvenç, şunları kaydetti:
     Mevzuatta devrim niteliğinde değişiklikler yapıldı. Kanuni delil kavramı artık beyinlerde, geleneklerde oluştu. Önümüz açık ama daha yapacak çok şey var. Bazı şeylerin özümsenmesi, içselleştirilmesi zaman alıyor. Hukukçu da olsan, avukat da olsan, yargı mensubu da olsan bazı şeylerin sindirilmesi toplumsal kültürle alakalı bir şey. Bunu da sizler başaracak, geliştireceksiniz.
     Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak ise temel hak ve hürriyetlerin gelişmesi, konusunun ülkemizde uzun yıllardan beri gündemde olduğunu söyledi.
     Söz konusu toplantıya, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Canyürek ve Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ile avukatlar katıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Avukatlar İçin Yargı ve Temel Haklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER