Bal gibi yardım

Bal gibi yardım -Adananın Ceyhan ilçesinde kaymakamlık konutu bahçesindeki ağaca yuvalanan arıların balı, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak


ADANA (A.A) - Ceyhanda, kaymakamlık konutu bahçesindeki ağaca yuvalanan arıların balı, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.
     Kaymakam Gürbüz Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuttaki görevlilerin, bahçedeki zeytin ağaçlarından birine bal arılarının yuvalandığını tespit ettiklerini söyledi.
     Bunun üzerine, yaklaşık bir metre uzunluğunda ve 20 santimetre genişliğinde petek yapan arıların, zarar verilmeden kovana aktarılması için görevlilere talimat verdiğini belirten Karakuş, şunları kaydetti:
     Peteği görünce, arıcılık konusunda uzman kişilerle görüştüm. Kendileri bana peteğin kovana konulduğu takdirde arıların bal yapmaya devam edeceğini ve aynı zamanda bir yıl içerisinde çoğalarak en az 5 kovana ulaşacaklarını anlattılar. Bunun üzerine öksüz ve yetim öğrencilere yardım etmek amacıyla hizmet veren Ceyhan Tut Elimi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileriyle temasa geçerek, elde edilecek balları kendilerinin almalarını istedim. Balları dernek aracılığıyla öksüz ve yetim öğrencilere ulaştıracağız.
     Bu arada görevlilerce dalda yuvalanan arılar da dikkatlice kovana aktarıldı.
    
     Muhabir: İrfan Kurt/Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER