Başörtüsüne Özgürlük eylemi

Başörtüsüne Özgürlük eylemi


KASTAMONU (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen) Kastamonu üyeleri, Başörtüsüne Özgürlük eylemi yaptı.
     Nasrullah Meydanında eyleme, Kastamonu Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Gülsevin Yapıcıoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Yapıcıoğlu, eylemde yaptığı basın açıklamasında, başörtülü kadınlara ülkeyi yaşanmaz kılan yasakların kaldırılması için toplandıklarını belirtti.
     Özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginliği olduğuna inandıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, şunları söyledi:
     Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğine inanıyor, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Eşitlikten, insanların kategorize edilmemesini, başarılı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit bir şekilde sunulmasını anlıyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına bir an önce son vermesini istiyoruz.
     İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza bu çağ dışı yasağın kaldırılmasını gerektiğini sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ve ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır diye konuştu.
     Eylemin sonunda, grup olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Başörtüsüne Özgürlük eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER