Başörtüsünün daha uygun olacağını düşündük

Başörtüsünün daha uygun olacağını düşündük -Dünya Karate Federasyonu Başkanı Espinos: Dünyanın her yerinde geçerli bir şey yapalım diye başörtüsüne karar verdik. Başörtüsünün serbest olması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Dünya Karate Federasyonu (WKF) Başkanı Antonio Espinos, Dünyanın her yerinde geçerli bir şey yapalım diye başörtüsüne karar verdik. Başörtüsünün serbest olması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık dedi.
     Hafta sonu düzenlenen 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası için Konyada bulunan Espinos, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
     Sporcular ve özellikle de Müslüman ülkeler tarafından sevinçle karşılanan karatede başörtüsü serbestisi kararını değerlendiren İspanyol Espinos, şunları kaydetti:
     Karate dünyanın her yerinde yapılan bir spor. Dünyanın farklı yerlerinde kızlarımız farklı şekilde saçlarını kapatıyorlardı. Bazıları şapka, bazıları da karate elbisesinin bütünlüğünü bozacak renkte çeşitli örtüler kullanıyordu. Biz bu durumdan çok rahatsızdık. Dünyanın her yerinde geçerli bir iş yapalım diye başörtüsüne karar verdik. Başörtüsünün serbest olması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık. Dini bir karar almadık. Tüm dünyada tek tip elbise olması için böyle bir karar aldık. Başörtüsünün daha uygun olacağını düşündük.
     Espinos, uluslararası karate müsabakalarına katılan 60a yakın Müslüman ülke olduğunu, kararın şampiyonalara olan katılımı daha da artıracağını dile getirdi.
    
     -Türkiye organizasyonlarda çok başarılı-
    
     Uluslararası organizasyonların düzenlenmesinde Türkiyeyi çok başarılı bulduğuna dikkati çeken Espinos, 40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonasını mükemmel bulduğunu dile getirdi.
     Türkiye Karate Federasyonunu çok önemsediklerini vurgulayan Espinos, Türkiyeden hep mutlu ayrılıyoruz. Hem misafirlik hem de organizasyon anlamında çok iyiler. Bunun yanında bu şampiyonada da gördüğümüz gibi Türk karatesi çok güçlü. Hem çap, hem kalite olarak çok iyi. Türkiyenin, Avrupa ve dünyada aldığı madalyalarla bunu görebiliriz. Dünya sıralamasında ilk 5te yer almak kolay değil diye konuştu.
     Espinos, Türkiyenin olimpiyatlar dahil bir çok organizasyona başarıyla ev sahipliği yapabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Başörtüsünün daha uygun olacağını düşündük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER