Batıdan Doğuya gönül köprüsü

Batıdan Doğuya gönül köprüsü -Türkiyenin farklı illerinden gelen yardım gönüllüleri Adıyamanda 5 bin aileye kurban eti dağıttı


ADIYAMAN (A.A) - Türkiyenin farklı illerinden gelen yardım gönüllüleri Adıyamanda 5 bin aileye kurban eti dağıttı.
     Kimse Yok Mu Derneği ile Sema Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SEMADER) yetkilileri, il genelinde yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere 3er kiloluk kurban etini teslim ederek, bayramlarını kutladı.
     SEMADER Başkanı Ahmet Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, her Kurban Bayramında bu tür etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek, ihtiyaç sahibi aileleri unutmadıklarını söyledi.
     Kurban eti dağıtımında Batıdan Doğuya bir gönül köprüsü kurduklarını ifade eden Eroğlu, Türkiyenin özellikle batı bölgesinden gelen gönüllülerle, doğu bölgesindeki insanların kaynaşmasında dağıtılan etlerin önemli bir faktör olduğunu belirtti.
     Dağıtım sırasında duygusal anların yaşandığını anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
     Özellikle Batıdan gelen vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Bugüne kadar bayramlarını evlerinde geçiren bu gönüllüler, Güneydoğudaki bizim mazlum ve cefakar insanlarımızla kaynaşınca ortaya farklı bir duygular çıkıyor. Bayramı bir kardeşlik destanına çeviriyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Bayram süresince Adıyamanda 5 bin aileye ulaştık. Bu insanlarımızın birçoğunun evine sadece kurban bayramında et giriyor.
     Kurban eti alan engelli Eyüp Çam da 5 kişilik bir aile olduklarını belirterek, kendilerine et ulaştıranlara teşekkür etti.
     Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Samsundan geldiğini ifade eden Nurbanu Gençtel de yaşamlarından uzak bir ortamla karşılaşıklarını dile getirerek, Güneydoğu ile kaynaşma açısından güzel bir ortam oluştuğunu dile getirdi.
     Yine Samsundan gelen Betül Karagözlü ise şimdiye kadar geçirdiği bayramları, bu bayramdan sonra unuttuğunu vurgulayarak, Şimdiye kadar geçirdiğim bayramları yok sayıyorum. Burada bu insanlarla bayramı geçirmek bence en güzel duygu dedi.
     Adıyamana ilk defa geldiğini belirten Büşra Sarı da yaşadığı bayram duygusunu göz yaşları içerisinde anlattı.
     Çok farklı bir duygu yaşadığını ifade eden Sarı, İnsanların yaşama şekli, bizimki ile çok farklı. Bayramımız burada çok farklı geçti. Ailelerimizi bırakarak geldik. Bizi buraya getirerek, böyle bir ortam yaşatanları teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Batıdan Doğuya gönül köprüsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER