BDPlilerin teröristlerle buluşması

BDPlilerin teröristlerle buluşması -Başbakan Yardımcısı Atalay: Keşke bu konuları kendisine politika edinen, bu tür etnik siyaset yapan siyasi parti mensupları dürüst olsa, silah ve şiddetle aralarına mesafe koysalar, o zaman


KIRIKKALE (A.A) - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKKlı teröristlerle buluşmasına ilişkin, Keşke bu konuları kendisine politika edinen, bu tür etnik siyaset yapan siyasi parti mensupları dürüst olsa, silah ve şiddetle aralarına mesafe koysalar, o zaman çok şey daha rahat konuşulabilir dedi.
     Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Atalay, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKKlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Atalay, bu tür gelişmelere çok fazla hayretle bakanların aslında olup bitenleri iyi analiz etmediğini savundu.
     Ramazan ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde birkaç ilde binlerce kişinin katılımıyla düzenledikleri iftar organizasyonlarında da söylediği gibi Türkiyede siyaset kurumunun vesayeti üzerinden kaldırdığını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:
     AK Parti dönemi, milli irade üzerindeki vesayetin kalkması yönünde çok büyük çaba ve çalışmaların olduğu bir dönem olmuştur. Şu anda milli irade hedefine ulaşmıştır. Bu parti, BDP, vesayet altında olan bir partidir ve o vesayetini kaldıramamıştır. Zaten terör örgütünden talimatlar alan ve o doğrultuda siyaset yapan bir partidir. Bunu tabi ki, hem bu konulardan sorumlu hem pek çok ayrıntı ve boyutu bilen hem de daha önce İçişleri Bakanlığı yapmış birisi olarak ifade ediyorum. Ben bunu çok söyledim. Keşke bu konuları kendisine politika edinen, bu tür etnik siyaset yapan siyasi parti mensupları dürüst olsa, silah ve şiddetle aralarına mesafe koysalar, o zaman çok şey daha rahat konuşulabilir. Siyaset kurumunun o zaman halledemeyeceği iş yoktur. Ancak siyaset kurumu terör ve şiddetle arasına mesafe koymuyorsa işler zordur.
    
     -Türkiyenin birliğini, bütünlüğünü, asla bozdurmayacağız-
    
     Atalay, Türkiyede her şeyin konuşulduğuna ve konuşulabileceğine dikkati çekerek, AK Parti ve hükümetin şiddete karşı ortak tavır takındığını vurguladı.
     Şiddet olmamalı, silahlar bırakılmalı, siyaset kurumu silahların gölgesinden kurtulmalı. O zaman görüşmeler olur, o zaman mesafeler alınabilir diyen Atalay, ancak bu koşullar sağlanabilirse Türkiyenin bütün sorunlarını siyaset ve meclis çatısı içinde konuşarak halledebileceğini söyledi.
     Terör örgütünün emrinde, yönetiminde, güdümünde olan, onun talimatlarıyla siyaset yapan siyasi partilerle meclis çatısı altında mesafe alınamayacağını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:
     Bu konuda bizim dileğimiz, nasıl Türkiyede siyaset kurumu üzerindeki vesayet mekanizmaları kaldırıldıysa o partilerimiz de özgürleşsin, vesayetten kurtulsun. O zaman daha tutarlı, haysiyetli, sağlıklı politika yaparlar. Bu mübarek bayram günü doğrusu hep kardeşlik mesajları veriyoruz. Yine o mesajları verelim. Biz şunu diyoruz, AK Parti, Türkiyede inşallah birliğin, bütünlüğün çimentosudur. Türkiyenin her tarafında tescil edilen güçlü bir siyasi partidir. Bütün vatandaşlarımızı temsil ediyoruz. Kürt kökenli vatandaşlarımızı da en çok biz temsil ediyoruz. Çünkü en çok oyu biz alıyoruz ve Türkiyenin birliğini, bütünlüğünü asla bozdurmayacağız, kimse de bunu bozamayacak. Bütün sorunlarımızı kardeşlik içinde hallederiz. Yeter ki, kardeşlik duyguları güçlü olsun. Bu bayramlar, kardeşlik duygularını güçlendirmek için vesilelerdir. İnşallah kin, nefret ve olumsuz duygular yerine kardeşlik duygularını yoğunlaştıralım, bu bayramı öyle kutlayalım.
    
     -Suriyeden gelen kişi sayısı son haftalarda arttı-
    
     Atalay, Suriyedeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınıp kamplarda barınanların sayısının 70 bine yaklaştığını anımsatarak, şöyle devam etti:
     Suriyeden Türkiyeye gelenlerin sayısında son haftalarda artış var. Orada iki gündür bir durgunluk var. İki gündür fazla bir geçiş yok ama son iki hafta sınıra yakın yerlerde de çok acımasız bombalamalar oldu. Dolayısıyla Türkiyeye sığınan kişi sayısı artmış oldu. Son günlerde gelenlerin içinde maalesef yaralı sayısı fazlaydı. Çok güçlü bombalar atıldığı için o yaralanmalarda yanık izleri de fazlaydı. Şu anda hem sınır illerimizde hem biraz daha içerideki illerimizde tedavi gören Suriyeli sayısı oldukça fazla. Bayramdan önceki iki gün içinde 80 civarında bu şekilde yaralı geldi. Tabi ki, bunların tedavisiyle elimizden geldiği kadar uğraşıyoruz. Onların ihtiyaçlarının karşılanması için çabalar sarf ediliyor. Şu anda iskan ve yerleştirmede bir yetersizliğimiz yok. Çadır kentlerimiz, konteyner kentlerimiz, gelen sığınmacıların hepsini iskan edebildiğimiz uygun yerler oldu. Uluslararası yardımlar da oluyor. Hem Birleşmiş Milletlerin hem de bazı ülkelerin o manada Dışişleri Bakanlığımızın ilişkileri sürüyor.
    
     -Kırıkkale Valiliğindeki bayramlaşma töreni-
    
     Başbakan Yardımcısı Atalay, Kırıkkale Valiliğindeki bayramlaşma törenine de katılarak, görevine yeni başlayan Vali Ali Kolatı tebrik etti.
     Atalay, burada yaptığı konuşmada, Kolatın ilde hayırlı hizmetler yapacağına inandığını anlattı.
     Çalışmalarında kendisine destek olacaklarını ifade eden Atalay, Kırıkkale çok güzel bir il. İnsanı, coğrafyasıyla özellikle burada çok uyumlu bir çalışma ortamı var. Güzel güzel arkadaşlarımız çalışmaları iyi yürütmeye çalışıyor. Çok büyük bir birlik, bütünlük var. İnşallah hep beraber Kırıkkalenin işlerini göğüsleyeceğiz. Onun için çalışıyoruz diye konuştu.
     Vali Kolat da, Kırıkkalede bulunmak ve buraya atanmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, tüm kurum ve kuruluş yöneticileriyle Kırıkkaleye güzel hizmetlerde bulunmaya gayret edeceklerini söyledi.
     Buradaki törene TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Altan, İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Polat Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Vali Yardımcıları, daire müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BDPlilerin teröristlerle buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER