BDPlilerin teröristlerle buluşması

BDPlilerin teröristlerle buluşması -Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Bu görüntüleri hem halkımızı hem de bizleri derinden üzmüştür. Bence bu BDPnin bir anlamda kendini inkarı demektir -Terörün başladığı yerde siyaset


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKKlı teröristlerle buluşmasına ilişkin, Bu görüntüler hem halkımızı hem de bizleri derinden üzmüştür. Bence bu BDPnin bir anlamda kendini inkarı demektir dedi.
     Bingölde bulunan Bakan Yılmaz, AK Parti Bingöl İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından AA muhabirine BDPlilerin teröristlerle buluşmasını değerlendirdi.
     Buluşmaya ilişkin gördüğü manzaranın herkesi üzdüğünü belirten Bakan Yılmaz, bir siyasi parti mensuplarının terör örgütü mensuplarıyla kol kola görüntülerinin siyaset kurumu adına çok üzüntü verici olduğunu söyledi.
     Yılmaz, terör ve şiddetin, siyaset ile yan yana olamayacağını, bu konuda tüm siyasi partilerin çok net tavır ortaya koymasını isteyerek, şöyle konuştu:
     Terörün başladığı yerde siyaset biter, siyasetle terör kol kola olamaz. Burada insanların tercihlerini yapması lazım. Maalesef bu görüntüleri, hem halkımızı hem de bizleri derinden üzmüştür. Bence bu BDPnin bir anlamda kendini inkarı da demektir. Siyaset kurumunu inkarı demektir. Siyaset politika ile fikirle yapılır, insanları fikirlerinizle ikna etmeye çalışırsınız. Demokratik seçimler olur oy alırsınız ve insanları temsil edersiniz. Silahların gölgesinde, silahlarla kol kola demokratik siyaset olmaz.
     Ülkenin huzurlu bir hale gelmesi içinde sadece bir partiye sorumluluk düşmüyor. Sadece iktidar partisine değil, bütün partilere sorumluluk düşüyor. Bütün sivil toplum kuruluşlarına, medyaya, bütün kesimlere sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğu yerine getirmeyenler terörün sonuçlarından da bana göre sorumludurlar. Biz, kim ne yaparsa yapsın. Kendi doğrularımızı yapmaya devam edeceğiz. Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde, sabırlı bir şekilde mücadele ederken, bir taraftan da bu ülkenin daha demokratik bir ülke olması için, daha ileri, daha kalkınmış bir ülke olması için mücadele etmeye devam edeceğiz.
    
     -Terör, özgürlükten ve refahtan hoşlanmıyor
    
     Bakan Yılmaz, terör örgütünün son eylemleriyle güç kaybını psikolojik olarak telafi etmeye çalıştığını vurgulayarak, Terör özgürlükten ve refahtan hoşlanmıyor. Yatırımlara saldırıyor, sansasyonel eylemler yapıyor. Ama bir taraftan da aslında bu bütün yapılanlar terör örgütünün güç kaybettiğini gösteriyor. Fiziki olarak kaybettiği gücü psikolojik olarak telafi etmeye, kendini güçlü göstermeye çalışıyor. Asıl güçlü olan öldüren değil, yaşatandır. Asıl güçlü olan yıkan değil, yapandır. Son dönemlerde hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDPlilerin teröristlerle buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER