Belediye olarak kent merkezindeki içkili mekanları

Belediye olarak kent merkezindeki içkili mekanları değil dericilik yapan iş yerlerini hayvan pazarına taşımayı planlıyoruz


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, il merkezinde bulunan birahane ve içkili eğlence mekanlarının değil, dericilik yapan iş yerlerinin hayvan pazarının bulunduğu bölgeye taşınması konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye tarafından hayata geçirilen Hayvan Pazarının açılışı sırasında sivil toplum örgütleri ve oda yöneticilerinin 67 bin metre kare alan içerisine kurulu son teknoloji ile donatılmış kesimhane, mezbahane ve sosyal donatıların bulunduğunu pazar içerisine dericilik işleri ile uğraşan firmalara da yer verilmesini istediklerini söyledi.
     Basında yer alan birahane ve içkili eğlence mekanlarının Hayvan Pazarının bulunduğu bölgeye taşınmasının söz konusu olmadığını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Geçtiğimiz hafta içerisinde ilgili oda yöneticileri ve sivil toplum kuruluş yetkilileri ve muhtarlarında katıldığı Hayvan Pazarına bir gezi düzenledik. Bu gezi sırasında bazı basın mensupları dericilik ile ilgili bir talebin değerlendirilmesi sırasında konuşmaları yanlış algıladı ve ortaya böyle bir durum çıktı. Belediye olarak bizden yer tahsisi isteyen deri firmalarını pazarın bulunduğu bölgeye taşımayı düşünüyoruz, ben bunu söyledim. Kaldı ki içkili mekanlarla ilgili olarak da kent halkının ve esnafın bu konuda belediyeye kent dışında uygun bir yere alınması konusunda bir çok başvurusu var. Belediye olarak 2 yıl önce bir çalışma yürüttük ve bu konu ile ilgili çalışmamız da sürüyor. Kenti yaşanılabilir konuma getirmek için dün olduğu gibi bugünde belediyemiz çalışmalarını aralıksız sürdürecektir.
     Korkmaz, kent halkının mutluluğunun kendilerine büyük motivasyon kaynağı oluşturduğunu belirterek, içkili mekanların hayvan pazarı yanına taşınmasının söz konusu olmadığını, belirlenecek bir yere taşınacağını, basında yer alan iddiaların ise yanlış anlamadan ibaret olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Belediye olarak kent merkezindeki içkili mekanları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER