Beş Yıldızlı İnsan Kaynağı ile Beş

Beş Yıldızlı İnsan Kaynağı ile Beş Yıldızlı Turizm projesi -Bartın Valisi Savur: Turizm sektöründe fiziki olarak ne kadar güzel oteller, işletmeler inşa ederseniz edin, içinde yetişmiş insan yoksa o yatırım köhneleşmeye, zarar etmey


BARTIN (A.A) - Bartın Valisi Bülent Savur, Turizm sektöründe fiziki olarak ne kadar güzel oteller, işletmeler inşa etseniz içinde yetişmiş insan yoksa o yatırım köhneleşmeye, zarar etmeye mahkumdur dedi.
     Bartın-Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığınca yürütülen Beş Yıldızlı İnsan Kaynağı ile Beş Yıldızlı Turizm projesi kapsamındaki İngilizce Eğitim programının açılışı törenle yapıldı.
     Bartın Valisi Bülent Savur, yaptığı konuşmada, turizm sektörünün özellikle son 25 yıldır hızla gelişen, büyüyen, kalkınan ve ekonomiye ciddi oranda katkı sağlayan, istihdam oluşturan önemli bir sektör olduğunu söyledi.
     Turizmin de lokomotif sektör olduğunu belirten Savur, şunları kaydetti:
     Bir otel yapıldığını düşündüğünüzde bu inşaat, mobilya ve gıda sektörüne de katkı verecektir. İstihdam açısından da önemli bir sektördür. Tüm krizlere rağmen insanların alım güçlerinin artması yoğun çalışma zamanlarının dışında tatil yapma ihtiyaçlarını da beraberinde getiriyor. Bu sektörün içinde bulunduğu rekabet şartları, insan kaynaklarının bu amaca yönelik yetişmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. İnsanlar, turizm sektöründen güler yüz, huzurlu ortam, kaliteli yemek, temizlik istiyor ve bu da doğru olan. Bunları sağlayacak olan insan faktörüdür. Turizm sektöründe fiziki olarak ne kadar güzel oteller, işletmeler inşa ederseniz edin, içinde yetişmiş insan yoksa o yatırım köhneleşmeye, zarar etmeye mahkumdur. Turizmde en önemli unsurlardan biri de lisandır. Lisan bilen insan istihdam eden işletmeler her zaman avantajlıdır. Bu anlamda bugün açılış töreninde bulunduğumuz eğitim bir başlangıç olacaktır.
     Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sabri Tutum da 25 kişinin katıldığı eğitim ile genç işsizlerin kişisel gelişim, iletişim ve mesleki İngilizce eğitimine tabi tutularak turizm endüstrisi hizmet sektöründe istihdam edilmelerine katkı sağlanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Beş Yıldızlı İnsan Kaynağı ile Beş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER