Beyaz Bayrak ödül töreni

Beyaz Bayrak ödül töreni -Şehit Recep Demir Ortaokuluna Beyaz Bayrak ödülü verildi


SAKARYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Geyve Şehit Recep Demir Ortaokulunda tören düzenlendi.
     Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık burada yaptığı konuşmada Şehit Recep Demir Ortaokulunun her zaman farklı projelerle gündeme geldiğini belirterek, kazanılan Beyaz Bayraktan dolayı da kendilerini tebrik etti.
     Okul Müdürü Ali Çakır da okulun toplum lideri olma görevinin bulunduğunu, çevrede değişim, dönüşüm ve gelişime öncülük etmesi gerektiğini vurgulayarak, okulun sadece sınavlardan ibaret olmadığını kaydetti.
     Şehit Recep Demir Ortaokulu olarak farklı sosyal projelere özel önem verdiklerine dikkati çeken Çakır, Beyaz Bayrakın kazanılmasında okuldaki öğretmenlerin, yardımcı personelin, öğrencilerin ve velilerin önemli katkıları var dedi.
    
     -Beyaz Bayrak-
    
     Beyaz Bayrak, okulların bahçe ve çevre temizliğine, sınıflar, koridorlar, tuvalet ve lavabolar gibi kullanım alanlarının temizlik ve düzenine göre belirlenen kriterler çerçevesinde yüz üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara veriliyor.
     Beyaz Bayrak Projesi okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesini, toplum sağlığının korunmasını ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlamaktadır.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Beyaz Bayrak ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER