Biga Sığırcılık Çalıştayı

Biga Sığırcılık Çalıştayı -ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Uğur: -Biga, ülkemizde sığırcılık denildiğinde akla gelen ve bunu sürdürme niyetinde olan bir yöre durumundadır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Biganın, sığırcılık denildiğinde akla gelen ve bunu sürdürme niyetinde olan bir yöre durumunda olduğunu bildirdi.
     Uğur, 26 Şubat tarihinde yapılacak Biga Sığırcılık Çalıştayı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayvansal üretimin tarımın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu kaydetti.
     Hayvansal ürünlerin üretimi ve tüketimiyle temelde insanların yeterli ve kaliteli beslenmesi, çocukların zihinsel gelişimlerinin yeterince sağlanması ve dolayısıyla üretken beyinlerin oluşumunun hedeflendiğini ifade eden Uğur, hayvancılığın ülke ekonomisine olan katkılarının da üst düzeyde bulunduğunu dile getirdi.
     Ülke hayvancılığında, genel olarak sığırcılığın hakim tür olduğunun bilindiğini belirten Uğur, şunları belirtti:
     Bu haliyle Biga Sığırcılık Çalıştayının ülkemiz için ne derece önemli olacağı konusu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Zira Biga, ülkemizde sığırcılık denildiğinde akla gelen ve bunu sürdürme niyetinde olan bir yöre durumundadır. Buradan elde edilecek önemli bulgular ülkemizdeki sığırcılığın kalkındırılmasında değerli katkılar üretecektir. Ayrıca bu çalıştayın düzenlenmesine katkı veren kurumların çeşitliliği ve özellikleri incelendiğinde, birlikte çalışma ve hareket etme, sorunlara ortak çözüm üretme ve kaynakları birlikte verimli kullanma kültürünün önemli bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Bu çalıştayda, sığırların bakım, besleme, ekonomi ve sağlık koruması gibi konuların, farklı disiplinlerdeki bilim insanları, yetiştiriciler, ilgili STK temsilcileri ve diğer ilgililerin bir arada olduğu bir ortamda tartışılması, değerlendirilmesi ve sorunlara birlikte kalıcı çözümler üretilmesi ve bu faaliyetin beklentileri karşılayan bir ortamda sürdürebilir kılınması hedeflenmektedir. Biga Sığırcılık Çalıştayına tüm ilgilileri davet ettiğimizi ve katkı sunmalarını beklediğimizi belirtir ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Biga Sığırcılık Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER