Bina Kimlik Sistemi Projesi

Bina Kimlik Sistemi Projesi -Mersinde hayata geçirilen proje sayesinde, binaların etkin bir şekilde takibi yapılarak kullanıma başladıktan sonra çıkabilecek arızalara daha kolay müdahale edilebilecek


MERSİN (A.A) - Mersinde hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi Projesi sayesinde, binaların etkin bir şekilde takibi yapılarak, bina kullanıma başladıktan sonra çıkabilecek arızalara daha kolay müdahale edilebilecek.
     Mersin Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Mehmet Kabadayı, yaptığı yazılı açıklamada, projeyi Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, MESKİ, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesiyle oluşturduklarını belirtti.
     Söz konusu projeyle inşaatlarda veri tabanı oluşturulacağını, 5 yıl sıhhi tesisat ve işçilik garantisinin sağlanarak kaçak su kullanımının önüne geçileceğini ifade eden Kabadayı, yeni kullanıma açılan binalar üzerinde yapılan araştırmalarda temiz su ve pis su tesisat arızalarının en önemli sorun olarak dikkati çektiğini kaydetti.
     Kabadayı, şöyle devam etti:
     Bu sorun, binaların hem ömrünün kısa olmasına hem de tamir çalışmalarından dolayı binanın hasar görmesine neden olduğunu gösteriyor. Ayrıca bina için ek bir maliyet meydana getirmesinden dolayı ekonomik kayıplara da sebebiyet vermektedir. Bu anlamda hayata geçirilen projeyle binaların etkin bir şekilde takibinin yapılacak ve bina kullanıma başladıktan sonra çıkabilecek arızalara daha kolay müdahale edilebilecek.
     Kayıt dışı çalışan korsan kişilerin ucuz işçilik yapmalarından dolayı tercih edilmesinin yetersiz ve yanlış döşenen tesisatlara neden olduğunu bildiren Kabadayı, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında, inşaat sırasında su tesisatını kuracak olan firmanın bilgileri kayıt altına alınacak. Bilgiler binanın girişinde de herkesin görebileceği bir alana asılacak. Bina kullanıma başlandığında, binayı kullananlar, olası bir tesisat sıkıntısında binayı kullananlar bu ustalara başvuracak. Bu sayede usta hangi tesisatın nereden geçtiğini bildiği için tesisatı bulabilmek adına gereksiz yere binaya zarar vermeyecek. Hangi tesisatın nereden geçtiğini bildiği için nereyi kırması gerektiğini kolayca tespit edebilecek. Dolayısıyla hem ev zarar görmeyecek hem de binayı kullananlar ekstra masraf yapmaktan kurtarılacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Bina Kimlik Sistemi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER