Bir Yastıkta Kırk Yıl Nasıl Geçirilir

Bir Yastıkta Kırk Yıl Nasıl Geçirilir konferansı -Osmaniye Valisi Cerrah:Türk toplumu kadına değer veren bir toplumdur -Evlilik ve Aile Danışmanı Şen: -Aile içi şiddeti önlemek için çatışma alanlarını azaltmak gerekir


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bir Yastıkta Kırk Yıl Nasıl Geçirilir konulu konferans düzenlendi.
     Vali Celalettin Cerrah, Ahmet Cevdet Paşa Salonundaki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Türk toplumunun kadına değer veren bir toplum olduğunu belirtti.
     Osmaniyede kadınlara yönelik yapılan hizmetleri anlatan Cerrah, şunları kaydetti:
     Devletimiz ve Valilik olarak kadına çok değer verdiğimizi Osmaniyemizde göstermekteyiz. Bunun neticesinde de geçen sene başlattığımız kadın konuk evi inşaatı bitmiştir. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) çalışan binin üzerinde kadın işçimiz var. Aileye katkısı olan bu kadınlarımızın çocuklarının da bakımı için bir kreşi bitirdik. Önümüzdeki günlerde de onun da açılışını yapacağız inşallah. OSBdeki bu kreşte çalışan kadınlarımızın çocuklarına ücretsiz bakılacak.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Evlilik ve Aile Danışmanı emekli kara pilot yarbay Bülent Şen, aile içi şiddeti önlemek için çatışma alanlarını azaltmak gerektiğini belirtti.
     Çiftlere, evliliğin ilk iki yılında çocuk planlamamasını öneren Şen, şöyle devam etti:
     Evlilik olduğunda kimse karışmıyor, birbirine yakınlaşma, tanıma, anlama zamanı. Ama maalesef enerjiyi kavgaya, gürültüye ve karşımızdakini değiştirmeye harcıyoruz. Cezaevlerinde de eğitim veriyorum. Yetkililer hep bana 10 saniye öfkemize hakim olsak, cezaevleri bu kadar dolu olmaz diyor. Bu durum ailemiz için de öyledir. Bu yüzden maalesef biz ilişkilerde önce fedakarlık yapıyoruz, sonra çabuk yoruluyoruz.
     Evli çiftlerin ilişkisini binanın temellerine benzeten Şen, yapılan her şeyin ilişki için yapılması gerektiğini, ailedeki mutluluğun ve uzun süreli evliliklerin sırrının da bu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Tuğba Temir
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Bir Yastıkta Kırk Yıl Nasıl Geçirilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER