Bisiklet sevdalılarından metro eylemi

Bisiklet sevdalılarından metro eylemi


İZMİR (A.A) - İzmirde bisiklet sevdalıları, hafif raylı sistem ve metroda bisikletli seyahat hakkı tanınması için eylem yaptı.
     Kendilerini bisiklet sevdalısı olarak tanımlayan bir grup, İzmirdeki toplu ulaşım sisteminde yer alan İZBAN ve İzmir Metronun aktarma noktası olarak kullandığı Halkapınar İstasyonunda bir araya geldi.
     Çağdaş Yönetim Bisikletli Ulaşım yazılı pankart açan grup, ellerinde bisiklet tekerlekleriyle istasyon girişinde eylem yaptı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Burçak Semerci, İZBAN ve İzmir Metroya tehlike yaratacağını gerekçe göstererek bisikletle seyahate izin verilmediğini belirterek, Bisikleti bir propaganda malzemesi olarak EXPO reklamlarında, ulaşım etkinliklerinde kullanmanın ötesine geçmek gerekiyor. Gerçek hayatta bisikleti var etmek gerekiyor. Bisikletin diğer toplu taşıma araçlarıyla uyum içerisinde kullanımının sadece bir söz ve bir maddeyle düzeltilmesini istiyoruz. dedi.
     Bisikletin toplu taşıma araçlarında yer bulmasının kente de büyük yararı olacağını savunan Semerci, yetkililerden bu konuda cevap almadıkça eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
     Açıklamanın ardından istasyona girmek isteyen bisikletlileri güvenlik görevlileri engelledi.
     Halkapınar İstasyon Şefi, eylemcilere, kurallar gereği bisikletli yolcu taşımadıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Bisiklet sevdalılarından metro eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER