Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi

Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi -Burdur Sağlık Müdürlüğünün hayata geçirdiği Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi kapsamında, Karamanlı ilçesindeki köy muhtarlarına ve imamlara eğitim verildi


BURDUR (A.A) - Burdur Sağlık Müdürlüğünün Türkiyede ilk olarak uygulamaya geçirdiği Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi kapsamında Karamanlı ilçesinde uygulamalı eğitim verildi.
     İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Türkiyede etkili bir 112 Acil Servis ağı bulunduğunu belirterek, Ancak öyle tıbbı vakalar oluyor ki ambulanslar zamanında çıksa dahi özelikle köylerdeki vakalara zamanında ulaşılamayabiliyor. Bu da bize ilk yardımın önemini gösteriyor dedi.
     Bu durumdaki insanlara ilk yardımın zamanında yapılması halinde daha sonra yapılacak acil servis etkinliklerinin bir o kadar etkili olacağını vurgulayan Şenbayram, Biz bu fikirden yola çıkarak bir proje geliştirelim dedik. Bu projede, Biz gelene kadar size emanet dediğimiz kişiler, muhtarlarımız ve imamlarımızdır. Eğer muhtarlarımız ve imamlarımıza iyi bir ilk yardım eğitimi verebilirsek 112 ekipleri gelene kadar kaliteli hizmet verebilecekler diye konuştu.
     Şenbayram, ilk uygulamayı yaptıkları Tefenni ilçesinde camide ibadet sırasında meydana gelen bir olayda solunumu duran bir kişiye eğitim alan muhtarın başarıyla müdahale ettiğini ve o kişinin ilk anda hayata döndürüldüğünü anlatarak, sonra gelen 112 Acil Servis ekiplerinin de gerekli müdahaleyi yaptıklarını, bu olayın projenin ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini söyledi.
     Programda daha sonra Karamanlı ilçesinin köylerinde görev yapan muhtarlara ve imamlara görevli personeller tarafından ilk yardım eğitimi verildi.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Biz Gelene Kadar Size Emanet projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER