Çanakkale Ruhunu Anlamak Projesi

Çanakkale Ruhunu Anlamak Projesi -Proje kapsamında 30 üniversite öğrencisi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ruhunu Anlamak Projesi kapsamında, 30 üniversite öğrencisi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etti.
     Çanakkale Valiliği, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale Ruhunu Anlamak projesi hayata geçirildi.
     Projeyle, üniversite öğrencilerine vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde toplumsal bütünleşme ile kazanılan Çanakkale zaferinin önemi ve savaşın izleriyle dolu Gelibolu Tarihi Milli Parkında Çanakkale Ruhunu hissetmelerinin sağlanması hedefleniyor.
     ÇOMÜ Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 30 öğrenci, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlikleri ziyaret ederek savaş alanlarını gezdi. Şehitler Abidesi, Sembolik Türk Şehitliği, 57. Alay Şahitliği, Conkbayırı ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezini ziyaret eden öğrenciler, alan kılavuzlarından tarihi yerinde öğrenme imkanı buldu.
     Öğrenciler daha sonra Vali Güngör Azim Tunayı makamında ziyaret ederek projeyle ilgili düşüncelerini aktardı.
     Tuna, bugünün öğrencilerinin yarının eğitimcileri olacağını belirterek, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan tehdit odaklarına karşı, Çanakkale değerlerini benimseyen ve bu değerleri savunan bilinçli bireyler olmalarını hedefliyoruz. Proje süresince diğer üniversite öğrencilerin de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını ziyaret etmeleri sağlanacak dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale Ruhunu Anlamak Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER