Cennetin Kapıları sergisi, Sivasta açıldı

Cennetin Kapıları sergisi, Sivasta açıldı -UNESCOnun Dünya Mimari Anıtları listesinde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Şifahanesinin fotoğraflarından oluşan Cennetin Kapıları adlı sergi, Sivasta sanatseverlerle buluştu


SİVAS (A.A) - UNESCOnun Dünya Mimari Anıtları listesinde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Şifahanesinin fotoğraflarından oluşan Cennetin Kapıları adlı sergi, Sivasta sanatseverlerle buluştu.
     Sivas Valisi Ali Kolat, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesindeki açılışta yaptığı konuşmada, Cennetin Kapıları adlı çalışmanın, Divriği Ulu Camisinin tarihine, geçmişine ve kültürel yapısına uygun bir sergi olduğunu belirtti.
     Serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kolat, Divriği Ulu Camisi ve Şifahanesinin tanıtımıyla ilgili UNESCO-Sivas Buluşması diye güzel bir programımız oldu. Çok da ilgi gördü. Hala da olumlu tepkileri geliyor. Özellikle Divriği Ulu Cami ve Şifahanesi öne çıkıyor. Divriğiye gidemeyenlere, görmek isteyenlere, merak edenlere hemen buyurun deme imkanımız oldu diye konuştu.
     Sivas Müze Müdürü Ayşegül Canan Ortakçı da serginin Divriği için ne yapabilirim, nasıl daha iyi tanıtabilirim- düşüncesiyle Divriğili Yüksek Mimar Hasan Basri Hamulu tarafından tasarlandığını, fotoğraf çekimlerinin ise mimar Cemal Emdenin tarafından yapıldığını söyledi.
     Ortakçı, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Fransa, Brezilya ve bazı Avrupa ülkelerinde de sanatseverlerle buluşan fotoğrafların, bundan sonra Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesinde kalıcı olarak sergileneceğini bildirdi.
     Konuşmaların ardından Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer protokol üyeleriyle sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Emine Konuk
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Cennetin Kapıları sergisi, Sivasta açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER