Cumhurbaşkanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat

Cumhurbaşkanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, ödülü 29 Kasımda Cumhurbaşkanlığı Çankaya yerleşkesinde düzenlenecek törenle alacak


GAZİANTEP (A.A) - Cumhurbaşkanlığının her yıl 4 kategoride verdiği 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne bu yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi layık görüldü.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ödülü Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sergilediği işbirliği dolayısıyla alacak.
     29 Kasım 2012 Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Çankaya yerleşkesinde düzenlenecek törende, 2008 yılında belediye tarafından yapımına başlanarak 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına devri gerçekleştirilen Zeugma Mozaik Müzesi çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeye, Cumhurbaşkanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü takdim edilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Güzelbey, ödülü almalarında Zeugma ve Yesemek Antik Kentindeki çalışmaların etkili olduğunu belirtti.
     Zeugmanın artık Dünya Kültür Miras Aday Listesinde olduğunu vurgulayan Güzelbey, Zeugma ile Yesemek arasında bin yıllık bir tarih olduğunu ve iki farklı kavimin Gaziantepte yaşadığını belirtti.
     Karkamış Antik Kentinin de yapılacak çalışmalarla gün yüzüne çıkacağını ifade eden Güzelbey, burada önemli bir kazı çalışmasının yapıldığını ve bir uygarlık tarihinin ortaya çıkacağını belirtti.
     Tüm bu çalışmaların Cumhurbaşkanlığının gözünden kaçmadığını ve bu konuda kendilerinin ödüllendirildiğini aktaran Güzelbey, emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde ise Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Yönetmeliğinde, hizmet ve eserleriyle Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, ülkemiz kültür ve sanatının yüceltilmesine çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişileri veya kurumları, devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü verilmesi öngörülmüştür açıklamasına yer veriliyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanlığı 2012 Yılı Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER