Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Bu yıl Afyonkarahisar ve Çanakkale illeri tarafından 24 Eylül-22 Ekimde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesine, 80 ilden 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmen katılacak.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlere, Çanakkale Savaşları ile başlayan ve Başkomuntanlık Meydan Savaşı ile sonuçlanan cumhuriyetin temellerinin atıldığı Çanakkale, Gelibolu, Afyonkarahisar-Kütahya ve Polatlıda bulunan şehitlikler, tabyalar, anıtlar, ören yerleri gezdirilecek.
     Gezide, Afyonkarahisar-Kütahya, Polatlı arasındaki coğrafi sahada cereyan eden Dumlupınarda düşmanın kesin yenilgisiyle sonuçlanan Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan olayların yeni nesillere öğretilmesinin hedefleniyor.
     Afyonkarahisar ve Kütahyada Başkomutan Tarihi Milli Parkına düzenlenecek geziler, rehber-alan kılavuzları eşliğinde yapılacaktır. Otobüste bulunan öğrenci ve yönetici öğretmenlerin tamamı gezi süresince sigorta kapsamına alınacak.
     Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi, 24 Eylül pazartesi günü Samsunda Samsun Valiliğinin sorumluluğunda saat 14.00da törenle başlatılacak. Ayrıca Amasya, Afyonkarahisar, Sivas, Bursa ve Erzurumda da birer tören yapılacak.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER