Dış Ticaret Eğitimi kursu sona erdi

Dış Ticaret Eğitimi kursu sona erdi -Kursa katılan 24 kişiye sertifikaları, törenle verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Zafer Kalkınma Ajansı ile Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Dış Ticaret Eğitimi kursunu tamamlayan 24 kursiyere sertifikaları, törenle verildi.
     Dernek Başkanı Ramazan Özçelik, dernek binasındaki törende, 14 Ocakta başlayan kursun, yararlı geçtiğini söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat hedefi koyduğunu hatırlatan Özçelik, şöyle konuştu:
     Bu hedefi yakalamamız için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Hocalarımız gelip burada bu tür eğitimler, seminerler verecek. Biz de kursiyer arkadaşlarımızla onların arasında köprü vazifesi yaparak, yeni ihracatçılar kazanma adına çalışma yapacağız. Bu yıl Türkiye yaklaşık 3,2 civarında büyüme gerçekleştirdi ama dış ticarette yüzde 15lere varan bir büyümemiz var. İhracatımızı artırmanın birkaç unsuru var. Bunlardan biri; mevcut ihracatçıların tonaj ve mevcutlarını artırmak. Buna herkes gayret ediyor. Diğeri; ihraç edilen malların katma değerinin artırılması. Yani bir kamyon mal 10 bin dolar ediyorsa 100 bin dolar edecek bir mal ihraç etmek. Bir diğeri; esas olan unsur, yeni ihracatçıları sektöre kazandırmaktır. İhracatçı sayımız 5 yıl öncesine kadar çok azdı. Daha yeni yeni Anadoludan ihracatçılarımız çıkıyor. Bu tür eğitimler, yeni ihracatçılar çıkmasına katkı sağlayacak.
     Özçelik, 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalamak için yeni ihracatçıların sektöre girmesi gerektiğini anlatarak, bunun için çeşitli eğitim ve faaliyetler yaptıklarını sözlerine ekledi.
     Daha sonra, Atılım Üniversitesi eğitmenlerinden Ece Pişkinsüt tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlayan 24 kursiyere, sertifikaları teslim edildi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Dış Ticaret Eğitimi kursu sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER