Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması

Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması -Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin desteğiyle ATHIB tarafından dokuma kumaş desen tasarımı ve ürün geliştirme alanında yarışma düzenlenecek


MERSİN (A.A) - Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHIB) tarafından, dokuma kumaş desen tasarımı ve ürün geliştirme alanında genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması düzenlenecek.
     Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenecek yarışmada, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki ayrı kategori yer alacak.
     Her iki kategoride de kazanan tasarımcılara para ödülünün yanı sıra finalistlere Paris Premiere Vision Tekstil Fuarına katılma fırsatı sunuluyor. Öğrenci kategorisinin özel ödülü ise tasarım konusunda iki yıl yurt dışında eğitim imkanı.
     Yarışmaya katılmak isteyen öğrenci ve profesyonel adayların, başvuru dosyalarını 6 Ağustos-26 Kasım 2012 tarihleri arasında AKİB Genel Sekreterliğine göndermesi gerekiyor.
     Açıklamaya göre, ödül töreni 21 Aralıkta yapılacak. Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere www.dokumayarismasi.com adresinden ulaşılabilecek.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER