DPÜ İlahiyat Fakültesinin kurulması

DPÜ İlahiyat Fakültesinin kurulması -AK Parti Kütahya Milletvekili Bal: İnşallah bu karar Kütahyamız için hayırlı olur


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde kurulan İlahiyat Fakültesinin, Kütahyaya hayırlı olmasını diledi.
     Bal, yaptığı yazılı açıklamada, uzun süredir Kütahyaya İlahiyat Fakültesi kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını anımsattı.
     Geçen şubat ayında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsayayı makamlarında ziyaret ederek, Kütahya için İlahiyat Fakültesi ihtiyacını dile getirdiğini belirten Bal, şunları kaydetti:
     Prof. Dr. Çetinsayayı ziyaretimizde, YÖK Genel Kurulunda kapalı oylamayla verilecek karar için destek istemiştik. Olumlu bir havada geçen görüşme sonrası İlahiyat Fakültesi için umutlar tazelenmişti. Bundan sonraki süreçte de konunun takibini bırakmadım. YÖK Genel Kurulundan olumlu sonuç çıkması için var gücümle çalıştım. Bu çalışmalar sonucu YÖK Genel Kurulunda onaylanan İlahiyat Fakültesi için son olarak Bakanlar Kurulundan çıkacak onayı bekliyorduk. Bakanlar Kurulu sürecini de yakından takip ettim. 23 Haziranda Kütahyaya İlahiyat Fakültesi açılması kararı Bakanlar Kurulunda onaylanarak, Resmi Gazetede yayımlandı. Cumhuriyet tarihi boyunca muhafazakar yapısıyla milli ve manevi değerlere sahip çıkan Kütahya, İlahiyat Fakültesini çoktan hak etmişti ama yakın zamanlara kadar bazı yetkililerin olumsuz tavırlarından dolayı bu gecikti. Üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdik. Yetkililerimiz de bu çalışmaları takdir ederek, İlahiyat Fakültesi kurulmasını onayladı. İnşallah bu karar Kütahyamız için hayırlı olur.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber DPÜ İlahiyat Fakültesinin kurulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER