Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm

Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi tanıtım toplantısı -BUSAT Başkanı Esgin: Bursada 3. Yaş Yaşam Merkezleri ile ilgili bir modeli geliştirebilir ve Avrupanın İskandinav Destinasyonu Sosyal Güvenlik Kurumları ile bir adım atabi


BURSA (A.A) - Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursada 3. Yaş Yaşam Merkezleri ile ilgili bir modeli geliştirebilir ve Avrupanın İskandinav Destinasyonu Sosyal Güvenlik Kurumları ile bir adım atabilirsek, bir dünya modelini hayata geçirebiliriz dedi.
     Bursada bir otelde düzenlenen Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresinin tanıtım toplantısında konuşan Esgin, Türkiyenin sağlık turizmi alanındaki çalışmalarında son dönemlerde olumlu gelişme kaydedildiğini belirterek, hayata geçirilmeye çalışılan Sağlık Serbest Bölgeleri ve dünyada ilk kez Türkiyede gerçekleştirilecek Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi gibi mega projelerinin gelişmelerin göstergelerinden olduğunu söyledi.
     Esgin, dünyada örneği olmayan bir süreçten bahsettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
     3. Yaş Yaşam Merkezleri ile ilgili dünyanın henüz bir tecrübesi yok. Bursada 3. Yaş Yaşam Merkezleri ile ilgili bir modeli geliştirebilir ve Avrupanın İskandinav Destinasyonu Sosyal Güvenlik Kurumları ile bir adım atabilirsek, bir dünya modelini hayata geçirebiliriz. Bu gelişmeler, 100 sene sonra Türkiyenin ve Bursanın seyrini değiştirecek gelişmelerdir. Sağlık turizmi ile Türkiyeye gelen turist sayısı, 3 kat arttı.
    
     -Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi
    
     Dünya da ilk defa düzenlenecek Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi, İzmir Sağlık Turizmi Derneği tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, 19-23 Nisan tarihleri arasında İzmirde bir otelde gerçekleştirilecek.
     Uluslararası tüm sağlık ve turizm hizmeti sunucularına, bilim dünyasına, kamu kuruluşlarına, özel sektöre, yatırımcılara, sivil toplum kuruluşlarına ev sahipliği yapacak kongrede, Sağlık ve 3. Yaş Turizminde Uluslararası Politikalar, Sağlıkta Küreselleşme ve Akreditasyon, Sağlıklı Yaşam, İnovasyon, Yatırım Alanları, Küresel İşbirliği, Teknoloji, İletişim ve Sosyal Medya konuları işlenecek.
     Kongrede, Sağlıkta Küreselleşme ve Uluslararası İşbirliği konusunda ivme kazanmanın yanı sıra sektörün mevcut durumu, imkanları, beklentileri, sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER