Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi

Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi -İzmirde 19-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek kongre öncesinde Bodrumda tanıtım toplantısı düzenlendi -İZSATU Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeker: -Kongreye 58 ülkeden heyet


MUĞLA (A.A) - İzmirde düzenlenecek Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi öncesinde Bodrumda tanıtım toplantısı düzenlendi.
     İzmir Sağlık Turizmi Derneğinin (İZSATU) düzenlediği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin desteklediği Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresi, 19-23 Nisan tarihlerinde İzmirde gerçekleştirilecek.
     İZSATU Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Şeker, kongre öncesinde Bodrumda düzenlenen toplantıda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Kongresine dünyanın birçok ülkesinden katılım olacağını söyledi.
     Kongreye Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurumun destek verdiğini bildiren Şeker, Kongreye 58 ülkeden heyet gelecek, 98 ülkeden katılım olacak ve 17 farklı ülkeden de konuşmacılarımız yer alacak. Yaklaşık bin katılımlı geniş çapta bir Dünya Sağlık Turizmi ve 3. Yaş Turizmi Kongresi olacak dedi.
     Turizm bölgelerini özellikle Avrupalı turistin tercih ettiğini dile getiren Şeker, Tatil amacıyla bölgeyi tercih eden Avrupalıyı ve birçok yabancıyı bölgemize kitlesel olarak çekmek istiyoruz. Tanıtımını yapmak için Muğla Sağlık Müdürlüğü ile bu toplantıyı düzenledik diye konuştu.
     Muğla Sağlık Müdür Yardımcısı Sumur Gazezoğlu ise Muğlanın Türkiyenin 3 büyük turizm ili arasında yer aldığını belirterek, şöyle konuştu:
     Muğla, Türkiyenin en fazla turizm getirisi olan 3 ilden birisi. İlimizde yaş turizmi ile ilgili bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bunu sağlık ayağı ile birleştirmek istiyoruz. Böylece elimizdeki otellerin ve sağlık kuruluşlarının kapasitelerinin yaz sezonunda olduğu gibi kış sezonunda da kullanılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.
     Toplantıya Muğla Valiliği, Muğla Sağlık Müdürlüğü ile Bodrumda hizmet veren devlet ve özel hastanelerin yöneticileri ve çok sayıda turizmci katıldı.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER