Dünya Şehircilik Günü

Dünya Şehircilik Günü -AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Pamuk: -Şehircilikte temel ilkemiz, kentimizde yaşayan herkesin modern bir şehir hayatı yaşayacağı marka kentler meydana getirmektir


ADANA (A.A) - AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, Şehircilikte temel ilkemiz, kentimizde yaşayan herkesin modern bir şehir hayatı yaşayacağı marka kentler meydana getirmektir ifadesini kullandı.
     Pamuk, Dünya Şehircilik Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kentlerin karşı karşıya kaldığı olumsuzlukların önemli boyutlara ulaştığını belirterek, kentleri yaşam mekanından çok rant ekonomisinin parçası olarak gören zihniyetlerin, güçsüz kesimlerin yaşam mekanlarını ellerinden alıp, ayrıcalıklı kesimlerin hizmetine sunduğunu kaydetti.
     Bu durumun kentsel ve toplumsal yaşamı olumsuz etkilediğini, doğayı ise geri dönülmez bir tahribata uğrattığını belirterek, şöyle devam etti:
     Hem kent yöneticilerinin hem de kentte yaşayan insanların kent ve kentlilik bilincinin gelişmesi gerekiyor. İnsanımızın şehirlilik bilinci yükseldikçe, şehirlere olan aidiyeti arttıkça, hemşehrilik bağları güçlendikçe kendisiyle, kentiyle, kimliğiyle, kültürüyle, kentsel değerlerle barışıklığı güç kazandıkça şehirlerimizdeki yaşam kalitesi de hızla artacaktır. Geçmişte görkemli şehirler kurmuş, dünya şehircilik mirasına ciddi katkılar sağlamış ve yüzlerce mimari şaheseri dünyaya armağan etmiş bir milletiz. Fakat günümüzde, çarpık kentleşme, gecekondu, varoş, trafik, göç gibi modern şehircilik kavramları ile boğuşuyoruz. Başbakan Recep Tayip Erdoğanın Bizim şehirlerimiz insan merkezlidir ve öyle olmak zorundadır. Her bir şehrimiz huzurun, barışın, estetiğin, mimarinin merkezi olmalıdır diyor. Bizim de şehircilikte temel ilkemiz, kentimizde yaşayan herkesin modern bir şehir hayatı yaşayacağı marka kentler meydana getirmektir.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Dünya Şehircilik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER